Wat te doen als u met pensioen gaat met een creditcardschuld

Wat te doen als u met pensioen gaat met een creditcardschuld

Een ouder echtpaar staat op het strand en kijkt naar de zonsondergang met hun armen om elkaar heen.

 

Schuldvrij met pensioen gaan is ideaal, maar helaas is het niet altijd mogelijk. Volgens een onderzoek van The Ascent naar statistieken over creditcardschulden zijn de mensen met de meeste creditcardschulden tussen de 50 en 59 jaar oud – net jaren na de pensioengerechtigde leeftijd.

 

Met de hoge rentetarieven op creditcards kan het met pensioen gaan van die schuld een drastisch lager besteedbaar inkomen betekenen wanneer u dit het meest nodig heeft. Het kan zelfs betekenen dat u sneller dan gepland van uw pensioenrekeningen neemt en mogelijk zonder geld komt te zitten. Als u de pensioengerechtigde leeftijd met creditcardschuld nadert, kunt u als volgt de situatie het hoofd bieden.

 

Focus eerst op schulden met een hoge rente

Uw eerste prioriteit zou het aflossen van hoogrentende schulden moeten zijn – een rente van meer dan 7% – zoals creditcardschuld.

 

Hoewel het verleidelijk kan zijn om u te concentreren op het laten groeien van uw pensioenrekeningen naarmate u ouder wordt, zal het afbetalen van hoge renteschulden eigenlijk een beter rendement opleveren. De gemiddelde creditcardrente is 14,52% vanaf mei 2020, wat betekent dat het afbetalen van creditcardschulden een gemiddeld investeringsrendement oplevert van 14,52%. Het gemiddelde langetermijnrendement op aandelenbeleggingen is 7%. snel creditcard aanvragen online is beter online.


 

 

Als u met pensioen gaat met een creditcardschuld, moet u al uw beschikbare inkomen gebruiken om die schuld af te betalen. Als u uw besteedbaar inkomen kunt verhogen door kosten te besparen of meer geld te verdienen, gebruikt u het extra geld om uw hoge renteschuld sneller af te betalen.

 

Als u meerdere creditcardsaldi heeft, concentreer u dan eerst op het aflossen van het saldo met de hoogste rente. U kunt ook een schuldconsolidatielening overwegen om al uw creditcardschulden onder één lening te verzamelen, maar dat is alleen voordelig als u op deze manier een lagere rente kunt krijgen.

 

Het verlagen van de rente op uw creditcard is een van de beste manieren om uw schulden snel af te betalen, en u bespaart geld dat u kunt besteden aan uw pensioen. Bel uw creditcardmaatschappij en onderhandel over een lagere rente, vooral als u een goede kredietwaardigheid heeft en altijd op tijd betaald heeft. online world visa card is voor toeristen eerder.

 

U zou ook moeten overwegen om een ​​creditcard voor saldooverdracht te gebruiken om uw schuld – of in ieder geval een deel ervan – af te betalen tegen een introductiedrempel van 0% gedurende maximaal 18 maanden. Met anderhalf jaar om uw schuld renteloos af te betalen, kunt u er een grotere deuk in maken. Zorg er echter voor dat u het saldo volledig kunt betalen voordat de introductieperiode van de kaart afloopt. Als u dat niet doet, moet u over het resterende saldo rente betalen op basis van de normale APR van de kaart, die meestal vrij hoog is.

 

Zodra u de creditcards heeft afbetaald, is het tijd om uw spaargeld in te halen. Zet al het geld dat u uitgeeft aan maandelijkse betalingen op uw pensioenrekeningen.

 

Creëer extra bronnen van pensioeninkomen

Als u achterloopt op uw pensioenplan omdat u schulden aflost, kan het slim zijn om extra bronnen van pensioeninkomen in uw leven te bouwen. Overweeg naast de sociale zekerheid en pensioen- en investeringsrekeningen of u extra inkomstenstromen kunt genereren.

 

Als u een onroerend goed bezit, kunnen huurinkomsten u door pensionering van extra cashflow voorzien. Een vakantieverhuur kan, mits op verantwoorde wijze gefinancierd, een inkomstenstroom opleveren en u ook een plek geven om met pensioen te gaan.

 

Als u door uw professionele leven gewilde vaardigheden en ervaring hebt opgedaan – of een infrastructuur van contacten en branchekennis – overweeg dan om parttime manieren te zoeken om die vaardigheden na pensionering aan het werk te zetten. Advies en lesgeven als verlengstuk van uw vroegere carrière kunnen bijvoorbeeld lucratieve nevenactiviteiten zijn als u extra geld nodig heeft en parttime wilt werken.

 

Stel uw pensioen uit als dat nodig is

Als u uw creditcardschuld niet kunt afbetalen voordat u met pensioen gaat, kunt u overwegen om nog een paar jaar te werken om die schuld af te betalen, zodat u in een betere financiële positie verkeert. Het is niet ideaal, maar u zult zich waarschijnlijk minder gestrest voelen als u met pensioen gaat zonder dat het saldo van uw creditcard boven uw hoofd opdoemt.

 

Bovendien heeft uitstel van pensionering nog een ander financieel voordeel. Als u wacht tot u 70 bent om uw socialezekerheidsuitkeringen op te nemen, ontvangt u een grotere maandelijkse uitkering, inclusief een uitgesteld pensioen. Deze hogere uitkering blijft de rest van uw leven van kracht, dus de stijging van het inkomen uit de sociale zekerheid kan aanzienlijk zijn.

 

Uiteindelijk is de situatie van iedereen anders, maar het is universeel verstandig om creditcardschuld af te betalen voordat u met pensioen gaat. Of u nu nog maar een paar jaar of meer dan een decennium oud bent, als u nu uw creditcardtegoed tot $ 0 brengt, wordt een comfortabel pensioen dat veel haalbaarder is.

 

Onze creditcardexpert gebruikt deze kaart en u kunt er $ 1.148 (serieus) mee verdienen

Zolang u ze elke maand afbetaalt,creditcards zijn een no-brainer voor slimme Amerikanen. Ze beschermen veel beter tegen fraude dan betaalpassen, helpen uw kredietscore te verhogen en kunnen elk jaar honderden (of duizenden!) Dollars aan beloningen in uw zak stoppen.

 

Maar met zoveel kaarten die er zijn, moet je verstandig kiezen. Deze kaart met de hoogste rating biedt de mogelijkheid om tot eind 2021 0% rente te betalen op aankopen, heeft enkele van de meest genereuze cashback-beloningen die we ooit hebben gezien (tot 5%!) En op de een of andere manier wordt er nog steeds een jaarlijkse vergoeding van $ 0 betaald.

 

Daarom heeft onze expert – die honderden kaarten heeft beoordeeld – zich hier persoonlijk voor aangemeld. Klik hier om gratis toegang te krijgen tot de topkeuze van onze expert.